Monday, December 18, 2006

MAKUASIAT

.

Glögi on maguasia kuten moni muukin. Muistan aina silloin tällöin kun faijani kertoili yrittäneensä selittää tuttavalleen että hän pitää eniten puolikuivasta sampanjasta, ja kaveri vastasi aina "mutta kuiva shampanja on parasta". Joidenkin kanssa keskustelusta ei tule kertakaikkiaan mitään koska he eivät kuuntele. Joidenkin kanssa keskustelu on tuskallista koska he eivät hyväksy muita makuja ja mielipiteitä kuin omansa.

Varttilehden raati testasi eri glögejä ja yllätysvoittajaksi julistettiin yksimielisesti, vai oliko ylivoimaisesti, Lidlin juoma. Kirjoittivat arvioinnissa että Liiterin glögin pakkaus oli muihin verrattuna mitäänsanomaton ja hinta halvempi, mutta sisältö maistuvampi.

Pitihän sitä kokeilla. Hyvää on. Oikein hyvää. Suosittelen.

Lauantaina osuttiin ruokakaupassamme moniin maistiaisiin. Heti hetelmissä seisoi ghanalainen mies pöydän takana tarjoamassa maailman makeinta ananasta. Mistäkö tiesin että hän on ghanalainen? No minä kysyin. Sen jälkeen huomasin että hänen t-paidassaan luki isolla Ghana. Sitä ennen kysyin mistä maasta ananakset tulivat. Hän sanoi Ghanasta. Hänen takanaan oli iso kyltti jossa luki sama. Niin, no joo. Naurakaa ihan vapaasti mutta onhan se Blogistanissakin nähty että jokainen lukee toisten tekstit omalla tavallaan. Ja kukin ottaa kommentoinnin kohteeksi sen mitä haluaa ottaa. Mikä ketäkin kiinnostaa on makuasia.
.

9 comments:

 1. Minä pidän kynsin hampain kiinni Valion tummasta, koska se kutkuttaa makuhermojani kaikkein parhaiten.

  Mutta niinhän se on, että makuasioista ei (voi kuin) kiistellä :D

  ReplyDelete
 2. Voisipas kokeilla tuota Lidlin glögiä. Tosin mies on uhannut laittaa koko kauppaketjun boikottiin jos eivät lakkaa mainoksessa sanomasta että tervetuloa Liideliin.

  ReplyDelete
 3. Alli, puhu miehelles Liiteristä ;D Meillä sitä kauppaa sanotaan siksi, ei tule mitään sanomista kenellekään. Sekin kun on makuasia!

  ReplyDelete
 4. Juhlaglögi on kyllä ihan parasta :) Muutkin voivat olla, mutta voi voi, Juhlaglögi ne peittoaa tullen mennen ja matkallakin.

  On olemassa sanonta - tuohon kommentointiin liittyen - "jokainen kommentoi sitä mitä osaa". Miten sen tulkitsette? Minulle se tarkoittaa vain yhtä tai kahta asiaa. Kerron sitku, ehkä.

  ReplyDelete
 5. Ai niin liidelin liiterin liidukan lidlin valikoimissa on tällä hetkellä parhaita jäätelöitä mitä on tässä maassa saatavilla. Hämmästyttävintä on, että se (mm. bourbon vanilla) jäätelö ei aiheuta minkäänlaisia laktoosi-intoleranssioireita kenessäkään tietämässäni laktoosivammaisessa henkilössä. Kyllä siinä jäätelä saa kyytiä kun vuosia jäätelön himoaan pidätelleet henkilöt iskevät toista kertaa paketin kimppuun.

  ReplyDelete
 6. Brim, et kai kaatunut matkalla kun lähdit niin äkkiin glögille :D Joo, makuasioista ei voi kuin kiistellä, hih. Yritän löytää Valion tummaa ja annan sitten lausunnon. Toivotaan että se ei ole tämä: Ei voi kun parempaa pyytää :)

  Allyalias

  Tervehdys! Kuulin Italian TV:ssä hauskasti äännetyn Lidlin. "Lii del" Äh, ei sitä pysty tässä esittämään. Apppiukkoni muuten aikanaan sanoi: Jos yhdessäkin TV-mainoksessa vielä sanotaan "VTT:n testaama", heitän koko teeveen ikkunasta ulos!

  Polgara ja Isopeikko,

  Lidl on niin pöljä nimi että pakkohan se on muuttaa. Hyviä ehdotuksia.

  Pistetään Juhlaglögi korvan taakse, samoin kuin Brimin suosittelema. Meidän kaupan maistiaisissa oli ihan luonnotonta glögiä, rommilla ja vaniljalla maustettua. Outoa. Join sen kuitenkin :D

  Palaan muihin aiheisiin huomennaaa.....

  ReplyDelete
 7. Ihaninta glögiä: omenamehu glögimausteineen + loraus K-korva vanillaa.

  ReplyDelete
 8. Lidlistä: Natsi-Siwaksihan ne tuota tapaavat humoristisesti nimittää, ainakin täällä meillä päin :)

  Täytyy myöntää että sen verran hidas olen pollastani että meni hetki jos toinenkin, ennen kuin tajusin siinä piilevän sanaleikin...

  ReplyDelete
 9. Täytyypä antaa tuo Isopeikon jätski-info laktoosivammaisille tuttaville.

  Pikkuliinan glögiresepti kuulostaa jännältä. On tosin oma vaaransa jos alkaa glögejä terästellä, hik.

  ISOPEIKKO KYSYI

  "On olemassa sanonta - tuohon kommentointiin liittyen - "jokainen kommentoi sitä mitä osaa". Miten sen tulkitsette?"

  - Jeps, aika monitulkintainen ja ajatuksia herättävä lausahdus! Paha vaan että olen tänään ollut niin kauhean työllistetty että taitaa analyysi jäädä...

  Brim, kauhean kivaa että tuli vielä käymään ennen matkalle lähtöä! Natsi-Siwa :D Onko siinä jotain muuta sanaleikkiä kuin että Lidl on saksalaista perua? Jos on en ehkä enää tänä vuonna hiffaa, Hämeestä kun olen.

  ReplyDelete