.
Asiakas tulee pikaterapiaan.
"Tämä ahdistukseni on kasautunut niin kauheaksi vyyhdiksi että en tiedä miten tästä selvitään. Entinen terapeuttini yritti selvittää missä sen syy ja juuret ja mikä on syytä ja seurausta. Kaikki kartoitettiin lapsuudesta alkaen. Terapeutti sekosi lopulta papereihinsa pahasti ja joutui itse terapiaan."
"Jaaha, jaaha. Astukaa ulos sieltä vyyhdistänne ja jättäkää se siihen lattialle. Aloitetaan ihan puhtaalta pöydältä ja tästä päivästä eteenpäin."
Kutsuu kissaa.
"Mauno, tule tänne, kis kis! Saat leikkiä lankavyyhdillä."
.
Tulinpa tästä hyvälle mielelle!! Oispas tuo munkin terapia oikeesti noin yksinkertaista, toisaalta, miksi ei olisi, hhmmm....tätä pitääkin miettiä tarkemmin...
ReplyDeleteHei Salka,
ReplyDeleteKuten Dr Phil sanoo: Ratkaisut ovat yleensä hyvin yksinkertaisia, vaikka ongelmat ovat hyvinkin monimutkaisia.
On myös fakta että psykoanalyysi jossa vellotaan menneisyyden rankoissa kokemuksissa on tehnyt jotkut potilaat niin sairaiksi että he ovat joutuneet sairaalaan lopuksi ikäänsä.
Jos jotain välimuotoa löytyy, hyvä. Itse olen eri elämänvaiheissa löytänyt vyyhdistä oikeat langanpäät ja saanut langat käsiini. Loput sotkut olen leikannut ja heittänyt roskikseen. Kevyt olo!
No huh, onneksi en ole joutunut psykoanalyytikon uhriksi! Mulla on oikeasti hyvä ja erinomaisen tehokas psykiatri sekä huippuhyvä uusi terppa, täytyypä ihan kehua kun seuraavan kerran nähdään:)
ReplyDeleteSalka
ReplyDeleteOn myös näin: Terapeutti on hyvä siksi että asiakas luottaa häneen.
Meistä jokainen tekee parhaansa sellaisen ihmisen hyväksi joka hyväksyy meidät, antaa meille arvoa ja ottaa apumme ja yhteistyötarjouksemme vastaan.
Ihan sama terppa voi olla vähemmän hyvä jonkin vastahakoisen asiakkaan kanssa.
Moron - mun mielestä terapiasta pitäisi lähetä paremmalla fiiliksellä kuin mitä sinne tuli - joskus kyllä käy ihan päin vastoin
ReplyDeleteRakas Dr. Phil on myös sanonut, että muutokseen on vain kaksi tietä: ala käyttäyä positiivisesti tai lakkaa käyttäytymästä negatiivisesti.
Itse ymmärrän tämän niin, että jos on kyllästynyt siihen mitä nyt elämässä on, voi joko lakata käyttäytymästä, ajattelemasta, tekemästä tai asennoitumasta siihen negatiivisesti tai alkaa ajatella, käyttäytyä, tehdä ja asennoitua tulevaisuuteen negatiivisesti.
Menneisyyden taakka on menneistyyttä - miksi raahata sitä tulevaisuuteen, jos voi ottaa kevyemmän askeleen valitsemalla nyt toisin.