Tuesday, December 19, 2006

SOTAA VASTAAN RAUHAN PUOLESTA

.
Olenko pasifisti? Olenko sodan vastustaja vai olenko rauhan puolustaja?

Minun mielestäni se ei ole lainkaan sama asia. Yritän pohtia sitä.

Haluan säilyttää rauhan. Haluan tavoitella rauhaa. Toivon rauhaa kaikkialle maailmaan. Pyrin edistämään rauhaa. Pyrin omassa elämässäni puhumaan, toimimaan ja käyttäytymään niin että on harmoniaa ja rauhanomaista rinnakkaineloa. Haluan rakentaa.

Mutta mitä sodan vastustaminen pitää sisällään? Tätä yritän miettiä. Irakin sodan puhjettua näin TV:ssä aktivisteja jotka polttivat lippuja, kiipeilivät hullun kiilto silmissä aidoilla suu vaahdoten... Sain sen käsityksen että he olivat pasifisteja. Mitä hittoa se sana ihan oikeasti käytännössä merkitsee? Olin liittynyt johonkin rauhanpuolustajien yhdistykseen netissä, mutta sanouduin siitä irti tuon touhun nähtyäni.

Maan puolustus? Rauhan puolustus? Olen hämmentynyt.
.

4 comments:

  1. Tärkeitä pointteja!

    Ihminen virittäytyy oleellisesti toisenlaisesti - positiivisesti, rakentavasti, eheyttävästi - kun hän jonkin asian vastustamisen sijaan keskittyy jonkin asian kannattamiseen, vahvistamiseen. Tämä on henkisen kasvun eräs keskeinen totuus.

    Onkin sanottu, että yksi vaikeimpia läksyjä on oppia siirtymään pahan vastustamisesta rakkauden ja rauhan rakentajaksi. Jos tämän siirtymän onnistuu sisäisesti tekemään, saavuttaa rauhan itsensä, maailman ja jumalan kanssa. Ykseyden.

    -gs

    ReplyDelete
  2. Kiitos paljon sanoistasi. Sinua ja minua inspiroivat samat jutut :)

    RitaKops

    ReplyDelete
  3. Onkohan olemassa monta erilaista rauhaa ja monta erilaista rakkautta puolustettavaksi ja rakennettavaksi?

    Kysyähän voisi myös mitä rauhaa kukin rakentaa ja mitä pitää muuttaa, jotta siitä rauhasta saisi mielikuvansa mukaisen. Kallioitakin joskus rakentamisen tieltä räjäytetään.

    ReplyDelete
  4. Rauhan mies puolustaa Rauhaa, ja Ainan mies Ainaa. Miehen tehtävä on puolustaa naisia ja lapsia. Näin lukee takuulla jossain vanhassa pergamenttikäärössä. Sitten on sellaisiakin sääntöjä että kotia ja isänmaata tulee puolustaa. Mutta miten ne säännöt luetaan ja tulkitaan? Missä vaiheessa puolustus alkaa kallistua hyökkäykseksi? Ikuisia kysymyksiä.

    ReplyDelete