Thursday, December 21, 2006

SIKAHIENO LINTU

.


Ihan sikahieno fogeli osui näköpiiriin kun kuvasin pajunkissoja joulukuun 21. päivän ihmeenä. Arvoitukseksi jää tältä istumalta ja edestakaisin seisomalta, vaikka lintukirjaakin pälyilin. Niitä oli kaksi.

Jokaisella kävelyllä näen jotain uutta ja ihmeellistä, tai vanhaa ja ihmeellistä! Siinä ihmetellessäni mietin miten on mahdollista että edelleenkin on ihmisiä jotka eivät innostu mistään, eivät arvosta mitään, eivät koskaan sano muuta kuin blääh. "Televisiosta ei tule mitään." "Lehdissä on pelkkiä huonoja uutisia."

Kuljin yhden ihmisen kanssa kerran valtavan Tiimarin läpi. Hän olisi halunnut ostaa lahjan 8-vuotiaalle tytölle. Toisesta päästä tultiin ulos kun hän vauhdilla reitin vetäisi ja siellä hän puuskahti: "Ei siellä ollut mitään!"

Ja minä näen jotain TV:ssä vaikka se ei olisi edes päällä. Ehkä minä kuvittelin tuon linnunkin ja ne ovat oikeassa jotka väittävät että missään ei koskaan ole mitään kivaa.

Hassu sana muuten tuo "blääh". Sehän on sikakiva :)

TAISI OLLA TIKLI
.

7 comments:

 1. Taitaapi olla tikli (Carduelis carduelis). Somia ovat kuin mitkä, liikkuvat usein parvissa syöden siemeniä talventörröttäjistä.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Tikli

  ReplyDelete
 2. Voi kiitti. Äkkinäinen silmäys lintukirjaan pisti minullekin epäilyn tiklistä. Kiitos linkistä. Pyrähdän sinne heti :D

  ReplyDelete
 3. "Duh" sanoisi amerkikkalainen bläähin sijasta. Ja pitkään :) Sekin on vallan lysti.

  ReplyDelete
 4. Niinhän se on, että elämä ravistelee, välillä paistaa ja välillä sataa. Välillä on kovin myrskyistäkin. Jotkut reagoivat keleihin kovettamalla itsensä - kyynistymällä. "Mikään ei ole mitään." Itsensä suojaamista se on. Kyynikolle elämä on pitkä haukotus.

  Avoimuus edellyttää rohkeutta, välillä voi tulla lunta tupaan, mutta toisaalta voi sitten ne upeudet, lukemattomat upeudet nähdä.

  -gs

  ReplyDelete
 5. Isopeikko

  How do you feel about Canaduh? Kirjoittaisin tähän perään "huh"? mutta joku voi erehdyksessä lukea sen suomeksi.

  GS

  Kyynikoissakin taitaa olla paljon alalajeja, haukottelevia ja sitten aktiivisempia jotka haukkuvat optimisteja typeriksi ja naiiveiksi.

  ReplyDelete
 6. Hmm... pakko kysyä. Tuleekos optimisteista typeriä ja naiveja haukkumalla. Vai onkos haluukimselle jotain muuta syytä? Siis miksi niitä haukutaan?

  ReplyDelete
 7. Isopeikko

  Niin, hyvä kysymys. Kaikki koirat ja jotkut ihmiset haukkuvat. Kerran kaaduin lattialle kun kompastuin jalkoihini mutta joku haukkui minut pystyyn.

  Oliskohan haukkumiselle syynä se että ei hyväksytä toisia, tai se että pelätään erilaisuutta, tai sitä että ei saada itse olla sellaisia kuin ollaan... ? Mietitäänpä tätä jollain kerralla lisää.

  ReplyDelete