Wednesday, November 22, 2006

EN HALUA ALTISTUA, ANTAKAA ROKOTUS

.
Jos on rokotus tätä vastaan, minä otan sen kiitos! Ei minulle juuri julkaistua musiikkia SYNKKIEN LAULUJEN MAA- albumilta.

Suomen synkimmäksi lauluksi valittiin viime kesänä Hesarissa "Peltoniemen Hintriikan surumarssi". AAARGH, APUA! En halua kuulla, en halua tietää. Kutsukaa ennakkoluuloiksi, kutsukaa torjunnaksi, kutsukaa taksi!

Osuin kerran ystävän kanssa tanssiravintolaan keskellä viikkoa. Istuimme pöytään ja toivoimme saavamme tanssia, mutta harvalukuinen yleisö istui kuin hautajaisissa tiskijukan repäistessä lautaselle toinen toistaan laahaavampaa ja ruikuttavampaa kaamosajan valitusvirttä melankolisluterilaisessa sävellajissa. Aloimme jo toisiltamme tukka kauhusta pystyssä kysellä miten on mahdollista että sitä lajia löytyikin niin paljon ja oliko DJ tuonut vinyylit kotikolostaan. Hain baarista drinkin, eli paikallisten asiakkaiden kielellä "paukun" ja vihjaisin siinä baarimikolle että musiikkia voisi vaihtaa. Hän ei oikein käsittänyt mitä selitin, joten luovutin.

Jonkin ajan kuluttua meidän oli pakko poistua koska hartiat alkoivat painua lysyyn ja kasvojen iho veltostua.

Kutsukaa minun perinteiden pettäjäksi, kutsukaa minua epäisänmaalliseksi, kutsukaa vaikka psykiatri! Minä en suostu altistumaan ja alistumaan latistettavaksi, masennettavaksi, depikseen painettavaksi. En kopauttele tahdissa koo - ops, koo - oo - huokaus - ooops, vaan KOPS KOPS KOPSUTI KOPS ja vetäisen räväkän rumpusoolon päälle.
.

8 comments:

 1. Huomasin juuri, nyt vasta siis, etta tama on Arkiterapeutin sivu. Olin aivan varma siita etta se oli Arkkiterapeutin sellainen. Siis, niin kuin Arkkipiispan...
  Niin ihminen lukee kuin han haluaa, ei niin kuin han nakee.
  Ylhaisyytenne, vetaydyn nolona pois! Menen kuuntelemaan melankolisia savelmia (jos jostain loytyy) kunnes olen kokonaan haalistunut pois.

  ReplyDelete
 2. Melankolinen katoaa kun vaihdat sen melan vaikka airoon tai purjeeseen ja kolisen vaikka säriseen. Syntyy aironsärinen... ja sehän on ihan eri juttu.

  Peikko kutsuu sinut polkan tahtiin panemaan jalalla koriasti. Ja tunnustaa ettei osaa polkkaa mutta vie silti vallan vimmatusti.

  ReplyDelete
 3. HPY,

  Kas, itsepalveluterapia toimi täällä taas loistavasti sillä aikaa kun Kops oli poissa. Sait itse herätyksen, ihan ilman kopautusta :D Mutta parannusehdotuksesi ei ole hyvä. Ei tässä haalistamista kaivata, vaan kirkastamista! Kops!

  Isopeikko,

  Sinäpä sen sanoit. Ei melankolia ole ratkaisu. Turha sitä melaa on kolistella. Italiaksi la mela merkitsee omenaa, ja sehän tunnetusti pitää lääkärin loitolla.

  Polkan tahtiin - no jopas :) Mielenkiintoinen itsetunto Peikolla, kun tanssii vaikka ei osaakaan. Silla lailla! Kops!

  Polkka ja jenkka ovat kyllä äärilajeja, kuten nuo kammoksumani kaamosbiisitkin... Kops haluaa jotain siltä väliltä, espanjankielistä bossanovaa, salsaa, sambaa, cha cha chata, FOXTROTTIA!

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:43 am

  Peltoniemen Hintriikan surumarssi on hyvä biisi, mutta ei sitä eikä toisia samanmoisia montaa passaaa kuunnella.

  Parhain em. laulu on kun laulaa itse. Keho saa hierontaa oman äänen värinästä. On ihanan surullinien olo.

  Ja sitten siirrytäänkin iloisempiin lauluihin ...

  ReplyDelete
 5. Anonymous8:44 am

  This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 6. Hei Anonyymi

  Olen varma että laulu on laadukas, vaikka kieltäydyn sitä kuuntelemasta :) Itse laulettu on tosiaan ihan eri asia kuin kuunneltu, ja kuuntelemisessakin on eroa jos on purkitettua tai livemusiikkia.

  Tuo "ihanan surullinen olo" kiinnostaa arkiterapeuttia aika tavalla. Olen sitä usein miettinytkin että mitä ihmiset "saavat" surusta. Tätä sietää miettiä lisää.

  ReplyDelete
 7. Tämä levyhän olisi MUSTI, jos olisi se CD!!! Heti kävisin ostamassa enkä vinkuisi hinnasta yhtään mitään. Mulle-mulle-mulle, kuin tehty ikuiselle pessimistille. Sitäpaitsi, Peltoniemen Hintriikin Surumarssilla on kaksi eri tarinaa, toinen kovaa luokkaa ,> Repikää siitä, optarit, tai kohta joku alkaa mainostaa Positiivareita, käypäs Kops siellä...;D

  ReplyDelete
 8. Polgara, (naurua), kun mietit asiaa, tajuat että Kops on Positiivareitten tilaaja, ollut jo vuosia. Kuulun heidän Onnistujien klubiinsa, mutta se on silti minun kaltaiselleni yltiöoptimistille liian kesyä touhua :D

  En ole vakuuttunut sinun pessimismistäsi. Tarvitsen lisää todisteita. Älä kuitenkaan luota siihen että saisit minut vakuuttuneeksi. Eihän yltiöoptimisti voi uskoa että pysyvää pessimismiä olisi olemassa!

  ReplyDelete