Friday, November 03, 2006

ONKO OMENAT LIIMATTU PUUHUN?

.


Suomessa 3. marraskuuta... tänään otin kuvan noista omenoista ohi kulkiessani. Onkohan ne liimattu puuhun vai eivätkö ole kuulleet Newtonista ja painovoimasta?
.

7 comments:

 1. Anonymous10:22 pm

  Ne on liimattu puuhun. (Kun kerran kysyt)

  ReplyDelete
 2. Alkoi tehdä mieli omppuja...

  ReplyDelete
 3. Hmm... maailmassa taitaa olla monta kummastuttavaa asiaa. Luulen.

  Yleensä kaikelle on kuitenkin järkeenkäypä selitys, joka tyypillisesti poikkeaa siitä mikä ensimmäisenä mieleen tulee.

  Tätäkin omppuasiaa voidaan lähestyä useasta suunnasta. Kokeillaan.

  1) Puu on liimattu omeniin... joskus syksyisin omenat parveilevat ja hakevat paikkaansa maailmassa. Jos sattuu silloin kohdalle sopivan puun ja liimatuubin kanssa, voi sen puun liimata niihin omeniin ja näin estää niiden karkuun pääsy. Tämä voi olla yksi selitys.

  2) Todennäköisyyslaskentaa kysymykseesi soveltaen voimme päätellä että on kaksi vaihtoehtoa: se että omput on liimattu puuhun, tai se että niitä ei ole liimattu puuhun. Näin kummankin vaihtoehdon todennäköisyys on 50 %. Tämän taas voi tulkita siten että keskimäärin joka toinen omena on liimattu puuhun - juuri kuten epäilit.

  3) Omenien sukukunnassa kulkee tarina ompusta, joka keksi painovoiman. Se oli eräänä päivänä havainnut miten maa oli lähtenyt lähestymään sitä suurella nopeudella. Matkalle oli kuitenkin sattunut jonkun ukon päänuppi. Kopsahtamalla tähän nuppiin, omena oli saanut ukon suuttumaan, jolloin ukko oli painanut omenan liiskaksi puunrunkoa vasten. "Olipas sillä ukolla painovoimaa" oli ompun lopullinen toteamus.

  4) Omenat eivät ole juuri kuulleet painovoimasta. Tämä johtuu siitä, että niillä ei ole korvia, joilla kuulla. Onneksi ne ovat huomanneet, että kuuntelemalla yhdessä ne kuulevat huomattavasti paljon tarkemmin kuin yksin kuuntelemalla. Harmi vaan, että jokainen omena tekee oman tulkintansa yhteisesti kuullusta asiasta ja niin omenoiden kesken vallitsee jatkuva erimielisyys.

  5) Omenapuu on kyllä tietoinen painovoimasta, joskin toisessa merkityksessä kuin ihminen asiaa lähestyisi. Omenapuu tietää että jos se kaatuisi veteen, pitäisi painovoima sen veden pinnalla. Tästä syystä se ei viitsi väistyä tuumaakaan vaikka sataisi miten rankasti.

  6) Ja... voihan ne omenat vaikka kasvaa siellä puussa. Kannattaisi varmaan mennä itsekin tuohon samaan puuhun kasvamaan.

  ReplyDelete
 4. Hih ... hohohoo... hah.. Ooooh...

  Olen lähdössä juhlia järjestämään und juhlimaan, joten en tällä erää ehdi vastata kommentteihin muuta kuin sanomalla että miellyttivät ja ihastuttivat.

  Isopeikko, punnitsepa näitä vaihtoehtoja:

  "Sinä olet melkoinen satutäti!"
  "Sinä olet melkoinen satuseppo!"

  ReplyDelete
 5. Der Märchenerzähler oder die Märchenerzählerin

  Vaiko "satutäti nimeltä seppo"? Seppo on seppä, takoja, joka voi sana-ahjon hehkussa luoda ja taivuttaa sanoista tarinoita. Satutäti on se vanhus, joka kaivelee muistin syvistä säkeistä toisiinsa solmiutuneita sanojen säikeitä. Sano.

  ReplyDelete
 6. Lukutaidottomia omenoita. Eivät osanneet lukea kalenterista milloin pitää pudota. Järkyttyivät varmaan kun yhtäkkiä olikin talvi. Siinä on apajaa linnuille.

  Mukavan värisiä omenoita ja hyvät värit olet valinnut myös sivullesi Arkiterapeutti Kops.

  ReplyDelete
 7. Nonih, Pikkuliinaan on hyvä kerätä omenat jos ne alkavat putoilla.

  Satutäti/satuseppo

  Lisää Pikkupeikon... äh, Isopeikon kääntelyihin lisään tuumailua että voi valehtelijaksi kutsua jotakuta verhotusti tai väritetysti kun sanoo että tarinaa tulee kuin satutädiltä. Minulla on jotenkin sellainen tunne että noihin sanoihin pystyy käärimään vähättelyä, herjausta, syytöstä... Luultavasti myös kehumista ja arvostusta mutta en saa vieritetyksi esimerkkiä esiin. Onkohan noin vai ei? Kyllitäti voisi kertoa, jos.

  ReplyDelete