Wednesday, November 01, 2006

AJANKÄYTÖN MATEMATIIKKAA

,
Meillä kaikilla on saman verran aikaa käytettävissä, 24 tuntia + ruokatunti.

Käytämme aikaa aina johonkin. Kirjoitan tällä hetkellä blogimerkintää ja kuuntelen musiikkia.

Se aika jonka käytämme tiettyyn tekemiseen on aina poissa jostain muusta.

Kun kirjoitan en ole ulkoilemassa. En toisaalta myöskään ryöstämässä lähikauppaa.

Mutta käyttämäni aika on aina poissa jostain muusta.
.

4 comments:

 1. For everything there is a season, and a time for every purpose under heaven, a time to be born, and a time to die, ... a time to love, and a time to hate ...
  Mistakohan tuo pulpahti esiin?

  ReplyDelete
 2. Kyllä, kaikella on aikansa. Timing is everything. Hyviä elämänohjeita. Kun vaan aina osaisi ja muistaisi soveltaa, ja tietäisi milloin aika on kypsä.

  ReplyDelete
 3. Jos tietää milloin aika on kypsä niin tarkoittaako se sitä että on itsekin jo aika kypsä?

  Sitä paitsi. Eikös ole ilmi selvää se, että naisilla on aikaa aivan tolkuttomasti aivan kaikkeen? Tämä johtuu siitä hassusta jutusta että naiset ovat moniajoisia. Miehet ovat yksinkertaisempia ja pystyvät tekemään vain yhden asian kerrallaan Nainen sen sijaan voi hoitaa montaa asiaa kerralla, vaikka neuloa/kutoa ja katsella telkkaria ja neuvoa junioria samalla kun juttelee puhelimessa ja komentaa ukkoa. Mies pystyy juuri ja juuri katsomaan eteensä samalla kun se kävelee eteenpäin.

  Tästä johtuen naiset voivat käyttää saman ajanpalasen useaan kertaan edellä mainitulla tavalla. En yhtään ihmettelisi vaikka nainen voisi kirjoittaa blogia samalla kun on ulkona kävelyllä ja ryöstää pankkia tai vaikka lähikauppaa. Ja vielä kuunnella musiikkia samaan aikaan.

  Vaiko mitäkö? Erehdynkö taas kerran katkerasti?

  ReplyDelete
 4. Isopeikko,

  Ai että erehdyitkö? En usko että noissa mietteissä on oikeaa tai väärää vallitsevasti. Ne ovat hyviä mietteitä.

  Jos otan empiirisen näkökulman moniajoisuuteen, voin todeta että itse pystyn joitakin asioita hallitsemaan yhdellä kertaa, joitakin en. Olen aika huono tekemään monta asiaa kerralla, vaikka olen nainen, eli oletetusti minun pitäisi siihen pystyä.

  Näen tuon kehutun "kyvyn" myös siltä kannalta että jos tekee kolmea hommaa kerralla, tulos voi olla huono. Jos tekee ne kolme peräkkäin, tulos voi olla laadukas. Riippuu hommista ja riippuu tekijästä, joskus vireestä.

  Mutta kieltämättä tunnen ihmisiä jotka osaavat jonglöörin hommat. - Luulen.

  ReplyDelete