Monday, November 13, 2006

FLUNSSAN KARKOITUS

.


Jo pari kertaa on flunssa uhannut iskeä kimppuuni tänä syksynä. Kerron miten voitin sen.

Tunsin jotain orastavaa taudin alkua syyskuussa kurkun ja keuhkojen suunnalla. Tein teetä johon laitoin sitruunaa ja hunajaa. Niiden yhteisvaikutus on parantava. Koko uhkaava flunssa hävisi yhdessä tunnissa.

Toissaviikolla tuli uusi hälytys. Nenää kutitti ja pitkin keuhkoputkea tuntui että nyt se aikoo vallata kehoni. Nou söör, tee, hunaja + sitruuna esiin. Join kaksi kupillista, minkä jälkeen oireet häipyivät. Ei jälkeäkään, mutta vuorokauden kuluttua ne palasivat. Join taas teetä ja sain oireet häviämään. Sama toistui vielä seuraavanakin päivänä, mutta ei sen jälkeen.

Omaa kroppaa tarkkailemalla olen havainnut että vastustuskyky on parhaimmillaan kun mieli on hyvä, joten teen yleensä flunssan uhatessa niin että menen sohvalle lepoasentoon ja ajattelen kaikenlaista mukavaa, mahdollisesti kirja tai TV seuranani. Flunssa ei ole päässyt minussa puhkeamaan pariin vuoteen.

Tämänsyksyinen karkotus oli ihmeellisen nopea toimitus. Joskus aikaisemmin olen tehnyt seuraavan tempun.

Kun tunsin keuhkoputkissa kihelmöintiä ja uhkaavaa käheyttä joka jatkui pari tuntia iltapäivällä, otin illemmalla Buranan ja asetuin sohvaperunanaksi miellyttäviä ajatuksia ajattelemaan, seurana kirja tai TV, sitten nukkumaan ja aamulla oli ihan hyvä olo. Flunssa tiessään.

Keksin tuon hyvien ajatuksien voiman kokiessani sen käänteisilmiön. Sain nimittäin kerran flunssan sen seurauksena kun olin tekemisissä yhden äärettömän negatiivisen ihmisen kanssa joka haukkui minut ensin kirjeitse ja sitten puhelimessa, vaikka yritin tehdä parhaani hänen auttamisekseen. Minussa kehittyi ensin kurkkukipu, sitten muita oireita, ja ne haihtuivat vasta kun paha mieleni muuttui taas hyväksi. Siihen meni noin vuorokausi ja sen jälkeen olin valtavan ahaa-elämyksen vallassa. Olin keksinyt keinon taistella flunssaa vastaan. Tuo taisi tapahtua vuonna 2002. Sen jälkeen olen saanut luoduksi vuosi vuodelta paremmat keinot sekä flunssaa vastaan että positiivisen energian kehittämiseksi. Menetelmät ovat todella yksinkertaiset. Ja arkiset. Kops!
.

10 comments:

 1. Minä olen puolestani huomannut, että aina kun ratkean syöpöttelemään epäterveellisesti, tulee flunssaoireita. Ei tietenkään yhden suklaalevyn jälkeen, mutta jos vaikka syön suklaata viikon ajan joka päivä, esim. joulunaikaan.
  Sen taudin parantaa kuitu- ja vitamiinipitoinen kuuri: paljon kaurapuuroa, colon clear-jauhetta, hedelmiä ja juureksia. Yrttiteetä päälle ja reilusti vettä. Lepoa ja mukavia ajatuksia, kuten sinullakin. Itseään pitää välillä hellitellä, mutta kohtuus kaikessa!

  ReplyDelete
 2. Kops, eijjoototta!

  Onks sulla patentti vetämässä?! Tuostakos se johtuu, mä olen vetänyt useammankin kupillisen hunjalla. Aina on kaapissa ainaskii kolmee merkkiä tsaikkaa. Sä oot siis kaukoparantanut mut niin etten huomannutkaan! Ääks, mitäs muita kykyjä sullon?*kurtistelee kulmiaan paranoidina*

  Mä olen tänä vuonna päässyt vähällä, yks flunssa normaaliin kuuden viikon välein olevaan keuhkoinfektioon joista osan vietin teofylliinitipassa keuhko-osastolla...
  Lääkärit+muu hlökunta tottuivat minuun jo silleen ettei kukaan teititellyt vaan olin vaan Salka. Se Salka joka ovaesta pungersi osastolle ja sanoi, että nyt vähä ahistaa, onks mun peti jo pedattu?

  ReplyDelete
 3. Kerkkis

  Tuo on kiinnostavaa mitä kerrot. Muistan sinun puhuneen siitä blogeissasi.

  Ravinto on arvaamattoman merkityksekäs ihmisen jaksamiselle ja hyvinvoinnille. Syöminen on paljolti tottumuksista kiinni. Yhtä hyvin voi tottua syömään terveellisesti kuin epä. Hienoa jos tietää mistä kiikastaa. Koululaisten energiakin voi olla pienestä kiinni; tuoreita hedelmiä ja "oikeaa ruokaa" eineksien sijaan.

  Salka,

  En ole varma pelkästä hunajasta. Tietolähteeni puhui sitruunan ja hunajan yhteisvaikutuksesta. Mutta ehkä jos juo hunajateetää sitruunanaamalla - hehe.

  Ai mitäkö muita kykyjä? Odotas vaan kun päästään alkuun. Minulla on kykyjä ja hyviä ominaisuuksia, mutta paras puoleni on vaatimattomuus :D

  Tuo keuhkojuttu kuulostaa aikamoiselta vitsaukselta. Pistä nyt varmuuden vuoksi sitä sitruunaakin teehen ja pidä positiivista energiaa yllä jotta kehon vastustuskyky nousee. Huumorikin siihen auttaa. Ja kopautus päähän. Kops!

  ReplyDelete
 4. Minulla taas ei ole oikein lupa syödä hinajaa kun on mehiläisallegria ja siinä voipi käydä hassusti... Mutta minäkin käytän sitruunaa, lämmintä eikä kuumaa vettä. Ja sitten lämmintä juotavaa, ei kuumaa. Eikä mitään sokerista, itse juon kättä lämpimämpää kuumaa vettä ja sitruunaa.EI lämmintä höyryhengitysä EIKÄ saunaa - neuvoo meitin kiinalaislääkäri, ja - kops - ei ole se lunssa vielä - kops - iskenyt. Nuo aamuoireet liittyykin selkeästi siihen, että otan allegrialääkkeet säännöllisesti liian aikaisin eli pitäisi myöhentää ne jossain vaiheessa vaikka iltaan otettavaksi. Kun muistaisi vaan. Aamulla ne on hyvä kaffen kanssa hörpätä. Hyvästä ja pahasta kai voi itse asiassa sairastua mihin vaan, samoin väärästä ravinnosta. Mikä sitten on se "hyvä" kullekin on sitten ongelma? Ainakin itselle! Sunhan pitäisi olla arkkiterapeutti, kuten arkkiatri, vain yksi kerrallansa Suomen maassa! ;D

  ReplyDelete
 5. Hei Polly Polgara

  Taas wiisaasti puhuttu. Kaikki mitä sanot mutta etenkin tuo Arkkiterapeutti - hah - alankin rakentaa arkkia.

  Kops antoi Salkalle idean korvta sitruuna omalla happamuudella, Polgara voi korvata hunajan makeudella ja suloisuudella. Korvasta korvaan hymy hunajan sijaan, sweetheart :) Olisikin kiusallista saada mehiläisparvi kimppuunsa. Täytyy säännöstellä hunajan käyttöä. En sitä yleensä käytäkään kuin flunssan uhatessa.

  Niin, mikä on hyvä kullekin? Kokeilemalla sen usein keksii. Ei kannata luovuttaa.

  Onpa kiva että sinulle ei tullut flunssaa!

  ReplyDelete
 6. Hei, sun rita-blogi ei aukene jostain syystä???? Yritin eilen ja nyt aamulla. Onkohan sulla uusia asetuksia meneillään ?:)

  ReplyDelete
 7. Polgaralle ei mitenkään sovi termit makea ja suloinen *huutaa hädissään*!!!

  ReplyDelete
 8. Täällä toinen huolestunut kansalainen ilmaisee huolensa Rita -blogin aukeamattomuuden johdosta. Olen yrittänyt sisään peräti kahdelta koneelta, mutta näyttää belkkää blancoa...

  ReplyDelete
 9. Arkiterapeutti Kops tuli näemmä juuri sopivasti paikalle. Täällä on tuskailtu ja punnerreltu, mutta onneksi en ollut itse sitä todistamassa. Ymmärrättehän että terapeutin on säilytettävä henkiset voimansa. Tulen paikalle vasta kun itku ja hammastenkiristys on ohi. Tästä on hyvä taas jatkaa terapiaa. Mtään ajanvarauksia ei tarvita ja aikaa on itsepalveluterapiassa rajattomasti :) Kaikki sujuu hyvin.

  ReplyDelete
 10. Olipas kilttiä ajatella meitä flunssaisia ja jakaa tietämystä. Pitää kokeilla.

  Itsekin uskon, että mieliala vaikuttaa monestakin taudista paranemiseen, ainakin jonkin verran.

  Juominen muuten ihan tutkitustikin auttaa flunssasta paranemiseen. Kannattaa juoda paljon kaikenlaisia nesteitä. Tuo hunajasitruunatee kuulostaa ihanalta.

  ReplyDelete