Monday, January 22, 2007

EI KOSMETIIKKA RIITÄ

.


Kiitos ajatuksia antavasta palautteesta ja kommentoinnista kirjoituksiini positiivisesta elämänasenteesta, aidosta kiltteydestä ja kasvatuksesta. OIKEA positiivisuus on tekoja ja toimintaa, ei PELKKIÄ hyvia aikomuksia. Se ei saa olla tyhjänpäiväistä sanahelinää. AITO kiltteys on hyviä TEKOJA lähimmäisten ja maailman hyväksi. Puheet ilman niitä seuraavia tekoja ovat tyhjiä. Optimistiksi julistautuminen on monen kohdalla vain esitystä. Ei ihme että aidot ihmiset kammoksuvat niin sanottua optimismia ja niin sanottua positiivisuutta, jos heidän havaintonsa niistä perustuvat ulkokultaisiin näennäisiin maailmanparantajiin ja turhan lässyttäjiin. Teennäisyys on vastenmielistä.

Toiminnan tuloksellisuus on sitten toinen juttu. Jotta positiivisuuden ajamat hankkeet onnistuisivat meillä on oltava suunnitelma. Meillä on oltava tietoa oikeista menettelytavoista. Korjaushommissa pelkkä kosmetiikka ei riitä jos pohja on huono. Joskus pitää repiä koko roska maan tasalle ja rakentaa uusi.

Aika vaikuttavan postauksen sain aamulla aikaan toisessa blogissani, koska sen innostaman tulin itse tehneeksi yhden jutun joka on ollut mielessä jo kauan mutta en ole tullut toimineeksi. Pikkuasia, mutta on roikkunut ja riippunut. Nyt se on tehty. Ihminen voi kannustaa itseäänkin eikä ainoastaan toisia.

RITA

TEKOJA, EI VAIN SANOJA! SANOJA, EI PELKKIÄ AJATUKSIA! AJATUKSIA, EI TYHJÄÄ PÄÄTÄ!

Jostain se lähtee. Katsotaan että ei katkea alkuunsa.
.

8 comments:

 1. Oletko koskaan huomannut että monet pessimisteiksi tunnustautuvat ovat ns. tosipaikan tullen juuri niitä jotka kannustavat toisia eteenpäin eivätkä suostu vaipumaan murheen alhoon, vaikka tilanne näyttäisi kuinka pahalta.

  Usein tämä pessimistinmölli on myös luotettava ja reilu ystävä joka tekee positiivisia tekoja ja luo ympärilleen hyväntuulista ilmapiiriä. Minulla ainakin on juuri tällaisia ihania piilopositiivisia ystäviä.

  ReplyDelete
 2. Ally

  Tosi on! Ei nimi miestä pahenna eli se on sama miksi kukin itseään nimittää, ja miten käsittää termit pessimisti ja optimisti, teot ratkaisevat! Minä teen nyt sellaisen teon että lakkaan käyttämästä sanaa positiivinen. Siitä on muotoutunut haukkumasana :)

  ReplyDelete
 3. HYVÄ Rita (taputtaa suuria karvaisia kämmeniään)! Jo sitä on odotettukin joltain taholta ;D *poistuu takavasemmalle loikkien...siis hypähdellen kuni bambi..*

  ReplyDelete
 4. Voi sinua Polgara :D Nyt vastaanoton sohva on täynnä kämmenkarvoja. Pitää ottaa imuri esiin. Kun ei samalla tulis imaistua Mauno-kissakin pölypussiin ja sohvan alla piileskelevät villakoirat.

  ReplyDelete
 5. Hyvä Kops, olet aivan hyvällä linjalla (huomaa, näin vaalien edellä EMME käytä eräitä sanoja)!!! Eteenpäin aatteen velvoittamalla tiellä *hihittelee*!

  ReplyDelete
 6. Anonymous6:21 pm

  Minusta on oikeastaan aina tuntunut siltä, että ihminen tietää pääsääntöisesti tekevänsä oikein tai väärin. Nimenomaan tekevänsä. Ajatusrikollisuudesta saan itseni kiinni päivittäin.
  Eli olenko sitten oikealla tiellä vain en? En tiedä! Mutta suuntahan täytyy kuitekin olla.

  ReplyDelete
 7. Hih Polgara,

  Sanat ovat äärettömän tärkeitä ja painavia. Kannattaa muistaa muulloinkin kuin vaalien edellä:)

  Ciclista

  "Ajatusrikollisuus" - Sepä käyttökelpoinen termi :) Rikoksia on eri asteisia. Tätä taidankin miettiä lopun päivää. Katsotaan tuleeko mietintöä lopulta näkyvään muotoon eli blogiin. Kirjoituksien aiheita on ehtymättömästi.

  ReplyDelete
 8. Huomatkaapa.
  Tutkimusten mukaan pessimistin maailman kuva on realistisempi.

  ReplyDelete