Tuesday, January 09, 2007

LADA VAI JAGUAARI?

.

Ciclista ja Isopeikko sanailivat siitä onko tytön parempi itkeä Jaguaarissa kuin Ladassa - eikun, äh, miten se meni? On parempi olla nauravan tytön seurassa Ladassa kuin itkevän tytön kanssa Jaguaarissa... Tuo tuntuu oikealta.

No siitä muistui mieleeni eräs vanha ystäväni yli 10 vuoden takaa, armoitettu tarinankertoja Jasu. Kuvitelkaa pienikokoinen mutta vähän tärkeilevä, hassulla äänellä puhuva velikulta, iso tuoppi aina matkalla koukistajalihasten saattelemana huulille. Jokainen hänen kertomansa juttu päättyi aina sanoihin: "Ja mä sanoin kiitti vaan h-tisti", minkä päälle hän nauroi niin tarttuvasti että me muutkaan emme voineet olla nauramatta.

Jasu kertoili sihteeristä joka ilahtui tavattomasti kun hänen pomonsa lupasi työsuhdeauton. Tyttö oli innoissaan, mutta sitten kävi ilmi että auto olikin Lada. Tyttö purskahti itkuun!

Tarina oli tosi, eikä välttämättä hauska, mutta voi että Jasu nauroi tuohon huipennukseen päästyään. Uskokaa minua kun vakuutan että se oli hassua, joka kerralla kun kuulin hänen sen kertovan.

Kyllä ihmisellä usein on jokin autoon ja sen arvoon tai arvovaltaan liittyvä mielikuva. Meillä on ollut Fiat ja Simca jotka yhdistin mielessäni sympaattisesti italialaisuuteen ja ranskalaisuuteen. Meillä oli jossain vaiheessa tummansininen "poliisilada". Kaunis, ja käynnistyi silloinkin pakkasilla kun naapurit joutuivat jättämään autonsa pihaan ja turvautumaan bussiin, mutta aavistuksen verran mieltäni häiritsi että se viittasi muka minulle "väärään suuntaan". Ranska ja Italia olivat "oikeaa suuntaa". En tarkoita poliittisesti vaan työhöni liittyen. Kun jossain vaiheessa ostimme käytetyn Alfa Romun ja sen jälkeen paremman Alfa Romeon, tunsin tyytyväisyyttä eräänlaisen arvovallan ja laadukkaan suunnittelun ja insinööritaidon tiimoilta. Edelleenkin paljolti siitä syystä että Italia liittyy töihini, samoin sattumoisin italiailaisten autojen maahantuonti.

Yksi kiva juttu minkä muistan edellisestä Alfa romustamme, ja mikä tuli mieleen Ciclistan ja Peikon puheista kommenttilaatikossani, oli että kuljettajan viereisen istuimen aurinkolipan taakse oli sijoitettu peili, epäilemättä siitä syystä että Alfa Romeon ajajan naisystävä sai korjailla ehostustaan ja lisätä huulipunaa, sekä kammata hiuksiaan jotka olivat vauhdissa vallattomasti päässeet valloilleen.

Automainoksissa esiintyy usein nainen sen näköisesti kuin olisi ajateltu jotain sen suuntaista mitä tuosta voi juolahtaa mieleen...
.

5 comments:

 1. very nice blog! If you are lonely, please visitmy blog, we havemany friends in exchange

  ReplyDelete
 2. Eiko Ladassa ole peilia?

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:07 am

  Eipä niitä Ladoja enää edes juuri näy.
  Kai muuten muistatte, että Ladahan tehtiin silloin jo valmistuksesta poistuneen Fiat 124 mukaan.
  Kori ja suuri osa osista oli aivan samoja.

  ReplyDelete
 4. HPY

  Ma chérie! Totta kai Ladassa on peili, mutta se on itse asiassa taustapeili ja tarkoitettu ajajalle :) Alfa Romustamme kyyditettävä sai otetuksi aurinkolipan takaa itselleen peilin, jossa oli liukuoven tapainen suoja, Harmi kun ei ole kuvaa siitä.

  Ciclista

  Totta kai muistamme. Olemmehan töissä italialaisten autojen maahantuonnissa Delta Motor Oy:ssä kouluttajana. (Iskee silmää ;) Kuiskaamme päälle että firma oli alunperin Konela Oy joka toi Ladoja Suomeen.

  Korista tuli mieleen tämä: "Hei, mitä sä kannat tolla korilla?) - "Ite oot korilla!"

  ReplyDelete
 5. Jaguaari on aika peto, semmonen kissapeto. Tuossa itänaapurissa Lada on naisen nimi. Nainenkin voi halutessaan olla kissapeto.

  Onkos sillä nyt sitten kuitenkaan eroa? Ehkä mieluiten istuisi sen Ladan kanssa siinä Jaguaarissa hymysuin. Meno voisi olla kovaa vaikka auto ei liikkuisi minnekään. Ja vaikka liikkuisikin.

  ReplyDelete