Wednesday, January 03, 2007

RÄJÄHDYKSET JA PAMAUKSET

.

Ojentakaa pehmonalleni. Minua pelottaa.

Voiko meluun tottua? Voiko räjähdyksiin tottua? Voiko ympärillä riehuvaan sotaan tottua? Ovatko miehet yleensä ottaen karskimpaa väkeä mitä tulee odottamattomiin pamahduksiin, räjähdyksiin, laukauksiin ja niin edelleen? Pelästyykö lapsi välttämättä odottamattomia ääniä? Entä eläin?

Onko se hyvä vai paha jos emme pelästy ja reagoi? Eikö itsesäilytysvaistoomme kuulu reagoida vaaraa ilmoittaviin ääniin? Onko reagoimattomuus rohkeutta vai uhkarohkeutta? Onko se viisasta? Vai tosi tyhmää?

ANEKDOOTTI

Eräässä kaupungissa oli aikanaan tapana ampua merkkilaukaus tykillä joka yö kello 12. Sitten yhtenä yönä ensimmäistä kertaa pariinkymmeneen vuoteen tykki ei jyrähtänytkään yöllä. Pormestari heräsi hätkähtäen kello 12 ja huusi: "Mikä se oli?"
.

4 comments:

 1. Itsesäilytysvaisto pitää säätää ympäröivään maailmaan, mikä tarkoittaa sopeutumista erilaisiin ääniin. Pamauksiinkin. Miesten supernopeat aivot analysoivat pamauksen jo ennenkuin se on pamahtanut loppuun saakka. Analyysin tuloksena on pamauksen sijaintikohta kolmiulotteisessa avaruudessa, räjähdyksen aiheuttaja, mahdollisen räjähdysaineen koostumus, voima, vaaratekijät, lentävien partikkeleiden määrä, laatu ja nopeus sekä riskikartoitus.

  Naisesta saattaa vaikuttaa siltä, ettei mies reagoi mitenkään. Reaktio on kuitenkin täysin optimoitu äsken kuvatun analyysin perusteella. Useinmiten on aivan tarpeetonta hypätä tai sukeltaa minnekään.

  Itsesäilytysvaiston säätäminen liian herkäksi vaikeuttaa elämää turhan päiten. Joka napsausta ei kannata säpsähää. Muutoin saa pian hermoheikon maineen. Epäherkäksi säädetty vaisto taas näkyy esimerkiksi tällaisten tekstien laatimisena. Joku voisi vaikka harmistua edellä esitetyistä mielikuvista.

  Ai niin... "PAM"

  ReplyDelete
 2. Täällä on Lehdissä jo kommentoitu kriittisesti kaikkien aikojen kauimmin kestänyttä ilotulituksista johtuvaa meteliä ja sitä, että raketteja ammutaan ihan mistä huvittaa.
  On ehdotettu koko touhun kieltämistä, tai laukaisu- ajakohtien tiukempaa rajoitusta.
  Kannatan.

  ReplyDelete
 3. äläs nyy leonoora hullujas puhu. paree on tehdä siitä laillista ympäri vuoden niinkun ennenkin niin ei tartte yhtenä päivänä koko vuoden tarpeita tyydyttää. aattelepas jos muita elämän nautintoja rajotettas samalla lailla.

  rajotukset on väärin, tarvitaan muita keinoja

  ReplyDelete
 4. Peikko

  Erttäin hyvin kirjoitettu, erittäin hyvin! Joillakin yksilöillä on epäilemättä niin huippupitkälle kehitetyt ja koulutetut taiumukset ja taidot että heistä hyötyy esim. armeija.

  Olin jo itsekin ajatellut tuota asiaa että valppaus ja valmiustila ei välttämättä mitenkään näy ulospäin. Hyvä esimerkki arkielämässä on kissa :)

  Joo. olen Leonooran kanssa samoilla linjoilla. Vähemmän räiskettä ja pauketta ja enemmän turvallisuutta ja rauhaa. Jotain tykkien ja täyden hiljaisuuden väliltä.

  ReplyDelete