Saturday, January 27, 2007

KILTTEYDEN KIPUJA

.


Voi kurjuuksien kurjuus jos on joutunut väärän kiltteyden ikeeseen! Lapsuudesta se yleensä alkaa. Lapsi alistetaan ja haukutaan. Kiltteys on selviytymiskeino, mutta se tulee kalliiksi. Omia tunteita ei saa näyttää, oma tahto ja minuus pitää tukahduttaa. Miten siitä pääsee itsenäistymään? Sairaaksihan sellaisesta tulee.

Väärän kiltteyden asiantuntija Anna-Liisa Valtavaara on listannut pulskan litanian KILTTEYDEN KIPUJA kirjaansa (sivu 89 - 90), Hän kokosi listan parin vuoden aikana erilaisia kiltteydestä kärsiviä ihmisiä kohdatessaan. Hän on kiertänyt eri puolilla Suomea luennoimassa.

Tällaisia kipuja voi esiintyä liiallisesta ja vääränlaisesta kiltteydestä kärsivissä ihmisissä. Ei tietenkaan kaikkia kaikissa ihmisissä.

Riittämättömyys, kelpaamattomuus, itseääli, kateus, arvottomuus, ylihuolehtiminen, perfektionismi, näytteleminen, kaksinaamaisuus, myötäileminen, valheellisuus, pälyileminen, epäitsenäisyys, johdateltavuus, pelinappulana oleminen, luovuttaminen, lammasmaisuus, nujertuneisuus, vastaanpanemattomuus, hyväksikäytettävyys, kiusatuksi tuleminen, loppuunpalaminen, masennus, syyllisyys, häpeä, anteeksiantamattomuus, viha, vihattomuus, uhmakkuus, itseviha, kauna, surullisuus, vaikeneminen, näkymättömyys, syrjäänvetäytyminen, erakoituminen, moralisointi, syyttely, tuomitsevuus, toisille eläminen, auttavaisuus, passaaminen...

Jos teidät on liian kiltiksi alistettu, niin KOPS! herätkää. Pois tuommoisesta elämästä. Aikuista ei niin vaan pysty ulkopuolisessa otteessa pitämään jos hän tajuaa mistä on kyse ja ottaa uuden kurssin elämälleen. Hirveä väsymyshän tuollaisesta seuraa kun yrittää olla jotain muuta kuin mitä on ja täyttää jonkun muun tahtoa sen sijaan että eläisi oman tahtonsa ja käsityksensä mukaan. Jokaisen tulee olla paras mahdollinen OMA ITSENSÄ.
.

4 comments:

 1. Tänä iltana tulee telkusta Nelosen elokuva Kiltti tyttö. Tuossa linkki:(http://www.mtv3.fi/ohjelmat/ohjelmatiedot/popup_ojo.shtml/nelonen/20070127?23)Pitäisi olla hyvä, katsotaan.

  ReplyDelete
 2. Meidät tytöt kasvatettiin ennen niin, meitä on monta malliesimerkkiä tästä täällä blogeilemassa ja kipuilemassa julkisesti ja olemme siinä satimessa niin kauan kunnes saamme taisteltua itsemme irti siitä ja se voi viedä todella kauan aikaa ja jotkut eivät vapaudu koskaan.

  ReplyDelete
 3. Salka hei,

  Ai, en huomannut ajoissa tuota ohjelmaa. Katselitko?

  Hei Mirjami

  Kiva että olet palannut :) Olet oikeassa siinä että tuosta satimesta monet eivät vapaudu koskaan. MeikäKops on irti ja kyllä on vapaa olo.

  ReplyDelete
 4. Se on vielä nauhalla, odottelen sopivaa hetkeä, elokuvia en tykkää katsoa sairaana, en jaksa keskittyä.

  ReplyDelete