Sunday, January 07, 2007

ONNI JA MENESTYS

.
Kysymystä "Miten mittaat menestystä?" kannattaa pohtia lisää. Kiitos tähänastisista kommenteista.

Jos ei ajatella lainkaan rahallista ja omaisuuteen ja tavaraan liittyvää menestystä, ihmisen onni ja menestys elämässä löytyvät erinäisten lukemieni tutkimusten mukaan muun muassa siitä kokeeko ihminen elämänsä merkityksekkääksi, tunteeko hän itsensä tarpeelliseksi muille, saako hän hyväksyntää ja kuuluuko hän johonkin yhteisöön.

Voi olla että joku tuntee itsensä menestyneeksi ihmiseksi, vaikka muut eivät niin ajattelisi. Ihminen hakee menestystä ihan vääristä paikoista ja asioista jos antaa median, mainosmiesten tai muiden viedä itseään harhaan.

Voiko oikeaa sisäistä onnea ja menestystä saada omaisuudesta ja tavarasta?

Ja löytyykö onni jos lahjoittaa omaisuutensa pois?
.

5 comments:

 1. Onni ja menestys ovat ihan eri asioita eivätkä millään lailla kytköksissä toisiinsa. Sano.

  ReplyDelete
 2. Lukaisepa eilisen Hesarin taloussivuilta "Onnen harhat ja todellisuus".

  ReplyDelete
 3. "Miten mittaan menestystä?"

  Ensinnä vastaisin, etten mittaa sitä lainkaan - se ei ole kvantitaativisesti haltuunotettavissa.

  Toiseksi vastaisin, että menestys liittyy subjektiiviseen tuntemukseen oman elämän mielekkyydestä, onnellisuudesta. Minä tunnen elämäni mielekkääksi ja onnelliseksi sikäli kun koen eläväni rakkaudessa. Rakastaa ja tulla rakastetuksi. Rakkaus. Mitä muuta ihminen tarvitsee? Toki Maslow'n hierarkian hengessä tarvitaan ruokaa ja suojaa jne. mutta rakkaus on minusta se primus motor jonka varassa viime kädessä mielekäs, onnnellinen elämä on.

  -gs

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:37 pm

  Ei muutu elämä onnelliseksi, jos lahjoittaa omaisuutensa pois. Tai sitten muuttuu.

  ReplyDelete
 5. Isopeikko

  Nyt päästiin taas siihen mitä olen aikaisemmin manaillut että tässä taas kaikki puhumme asiasta jolle kukaan ei ole antanut määritelmää :) Mitä on menestys?

  Minun elämässäni onni ja menestys ovat nimenomaan toisiinsa yhteydessä, siten kuin itse ne käsitän. Onni tulee työstäni, samoin menestys, mutta minulla onkin kutsumustyö. Se ei ole lainkaan sama kuin toimistotyö. Se on elämäntehtävä, intohimo ja rakkaus. Kopsius:)

  Ehkäpä sinulla peikkous on irrallaan onnesta ja menestyksestä:)

  Meirami

  No minäpä sukelsin heti hakemaan sen jätepaperipinosta! Lukaisin sen kyllä eilen mutta pitää katsoa tarkemmin ajatuksen kanssa. Tänks. Ja tulen lukemaan sinun lastusi kohta paremmin.

  GS

  Oikeastaan nyt kun ajattelen asiaa paremmin, voin lähteä erittelemään elämäni eri puolia ja tuumia menestystäni erikseen työssä ja ihmissuhteissa jne.

  Pitääkö mittarin olla välttämättä kvantitatiivinen? Sitä voidaankin ryhtyä miettimään...

  Anonyymi

  Sinä puhut ihan kuin minun suullani! Täsmälleen :)

  ReplyDelete