Wednesday, January 31, 2007

KIINALAINEN KOPS

.


BBC:n dokumentit ovat vertaansa vailla. Tupakoinnin eri puolia oli mahdutettu yhteen ohjelmaan mielenkiintoisesti ja ajatuksia herättävästi. Aion katsoa tallennuksen vielä uudelleen. Tupakointia puoltavia ja vastustavia mielipiteitä, tietoja, tilastoja, tupakkateollisuuden todellisuutta, käsitys että taiteilijat tarvitsevat tupakkaa luomiseen, yleinen mielipide ennen ja nyt, kuolleisuus, tupakoiva kirurgi, tupakkamainonta...

Minulle jäi mieleen eräs kiinalainen mies, joka oli ottanut tehtäväkseen omalla tavallaan kopautella kanssaihmisiään irti tupakoinnista. Vaimo ja lapset eivät hänen touhujaan ymmärrä, mutta kun ihmisellä on vahva kutsumus sitä on seurattava. Tämä kiinalainen maailmanparantaja menee katukuvassa ihmisjoukkoon, vetäisee tupakoitsijan suusta savukkeen ja ojentaa hämmästyneelle kansalaiselle setelin. "Lopeta tupakointi ja ota tämä raha sen sijaan!"

Siis KIINASSA! Kuinka monta seteliä hänellä on ja kuinka monta tupakoitsijaa Kiinassa on? Minulla taitaisivat setelit loppua jo kun kävisin läheisellä työmaalla nykimässä röökit heppujen huulilta kerran päivässä. Vai lopettaisivatko he tupakoinnin sen ekan kerran jälkeen?

Kiinalainen Kops parka. Yhtäällä hän tekee lähetystyötään miesten parissa, toisella taholla mainostajat vetoavat kiinalaiseen naisväestöön, josta vasta 5 % on tupakoitsijoita. Pari naista vetää mainoskampanjaa: "Tämä on tasa-arvon aikaa. Miksi vain miehet saisivat polttaa? Naisille samat oikeudet." Tässä ilmaisia näytteitä.
.

No comments:

Post a Comment