Monday, January 08, 2007

ONKO OMAISUUS PAHASTA?

.

Ajatko mieluummin Limusiinilla vai Rutinoffilla? Kumpi tekee ihmisen onnellisemmaksi, loistoauto vai sellainen peltipurkki jota voi itse korjailla ja varustella? Onko autoton ihminen onnellisempi kuin autollinen?

Onko omaisuus yhtä kuin onni ja menestys?

Kysymyksiin ei kannata etsiä yleispäteviä vastauksia.

Ihmisillä on erilaisia käsityksiä näistä sanoista: ONNI, ONNELLISUUS, MENESTYS. Kukin käsittäköön ne omalla tavallaan, mikä ei välttämättä ole minun tapani.

Joku voi tykätä autostaan koska rakastaa moottoreita ja autoilua. Toinen voi olla autostaan onnellinen elämää helpottava kulkuneuvona. Kolmas tykkää matkustaa halki maisemien. Neljäs kerää vanhoja autoja. Viides tuntee suunnatonta vapautta luovuttuaan autostaan. Kuudennella auto saattaa liittyä elinkeinoon eikä aiheuta sen kummemmin fiiliksiä.

Sitten on tietysti se naapurin auto jota tsiigaillaan ja mietitään mitä mietitään. Autot saattavat vaikuttaa vihreämmiltä aidan toisella puolella.

En ole koskaan kuulunut siihen jengiin jonka mielestä ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella. Olen tyytyväinen omaan elämääni ja toivon että muut ovat tyytyväisiä omaansa. Yksi onnen lähde on uskoakseni synnynnäinen kyky iloita siitä mitä meillä on samalla kun tavoittelemme lisää. Olipa se sitten omaisuutta, oppia, työtä, kokemuksia tai mitä tahansa.

Kyllä omaisuudesta saa olla onnellinenkin. Ei ihminen ole automaattisesti pinnallinen jos hankkii laadukkaita tavaroita tai kerää jotain harrastuksekseen. Eri asia sitten jos shoppailu ryöstäytyy käsistä tai jos heittäytyy niin itsekkääksi että ei anna hyväntekeväisyyteen mitään.
.

6 comments:

 1. Charlotta6:26 pm

  Hej! Mikä ihana kyky: olla tyytyväinen omaan elämäänsä ja toivoa muidenkin olevan tyytyväisiä omaansa. Taidan kyllä itsekin olla oikeastaan aika tyytyväinen omaan elämääni. Elä ja anna muidenkin elää - eikös tuollainen sanonta ole olemassa englanniksi ja saksaksikin.

  ReplyDelete
 2. Haluaisin auton, jolla pärjää vähin eväin ja jota ei tuuli kovin riepottele aakeilla laakeilla.

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:35 pm

  Mulle kerran yksi tyttö sanoi, että hän itkee mielummin Jaguaarissa kuin Ladassa.

  ReplyDelete
 4. Mieluummin istuisin ladassa nauravan tytön kanssa kuin jaguaarissa itkevän tytön vieressä.

  Rahaa (siis omaisuutta) sanotaan virheellisesti kaiken pahan juureksi. Oikeasti kysymys on rahan himosta.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:32 am

  Joo olet oikeassa. Olisiko se sana ahneus? Voihan se olla muutakin kuon rahanhimoa tosiaan.

  ReplyDelete
 6. Hejssan Charlotta

  Olit kauan poissa blogien äärestä lomallasi. Tervetuloa takaisin! Leben und leben lassen, taitaa olla saksaxi, und live and let live auf Englisch :)

  Pikkuliina

  Hauska ajatus :)

  Ciclista ja Peikko

  Mielessäni heräsi erinäisiä ajatuksia Ladasta ja muusta. Teenpä uuden postauksen.

  ReplyDelete