Tuesday, January 09, 2007

ONKO RAHA KAIKEN PAHAN ALKU JA JUURI?

.

Sellainen sanonta on olemassa että raha on kaiken pahan alku ja juuri. Englanniksi Money is the root of all evil.

Saamme siitä jutun juurta kun mietimme onko siinä perää. Kuvaamani rahat ovat meidän joulusuklaita, nyttemmin jo imperfekti. Suklaanhimosta ja rahanhimosta puhutaan, myös lihanhimosta ja vallanhimosta.

Yritän miettiä mitä TV:n opetusohjelmissa, Columbossa, Ketussa, Hercule Poiroteissa jne. on sanottu rahasta murhan motiivina. Jotenkin muistelisin että tilastollisesti raha on suurin syy murhiin. Mustasukkaisuus johtaa ehkä "vain" tappoon.

Onko tietoa? Ajatuksia? Arveluja?

Mitähän eroa on ahneudella ja himolla?
.

4 comments:

 1. Anonymous9:04 am

  Jo jollakin on tuota pahuutta liikaa, niin mun tilille mahtuu vielä;)
  Nykyisinhän rahaa ei juuri enää edes näy.
  Työnantaja laittaa kerran kuussa tilille muodollisen korvauksen, ja "säännöstely" kortilla sitten maksetaan elämää;)

  ReplyDelete
 2. Ciclista

  Ai sun tilille mahtuu vielä? Mulla on ihan täynnä kaikki tilit, sukanvarret ja patja. Seuraavaksi aion tapetoida seinät 700 euron seteleillä :D Uskotko?

  (Taitaa tulla kohta kosintoja meilitse)

  ReplyDelete
 3. Ahneella on tunnetusti kakkainen loppu. Paha saa taas palkkansa. Niinkuin minä Tsadilta kerran kuukaudessa pienen avustuksen, jota palkaksi hienosti kutsutaan. Nyt minäkin sitten odotan tulospalkkiota, liekö yksi- vai kaksinumeroinen summa. Sen voi sitten sijoittaa. Vaikka seiniin, eli jospa 5 euron seteleillä aloittaisi tapiseeraamisen? (Kosijat, huhuuuu????)

  ReplyDelete
 4. Niin Polgara,

  Jos ottaa päämääräkseen seinien tapiseerauksen rahalla tai sen puutteella, voihan sitä aloittaa vaikka kahisevista velkakirjoista. Pääsee samalla liian innokkaista kosijoista eroon :D

  ReplyDelete