Tuesday, January 23, 2007

ENTÄS SE ITSE ASIA?

.


Missä on villakoiran ydin? Entä onko mäyräkoirassa ydintä?

Naapurit metelöivät kerrostalossa. Lopulta on pakko tehdä valitus. Kumma kun siitä varsinaisesta asiasta ei millään päästä puhumaan, ei sitten millään. Ne joista valitus on tehty, yrittävät välittömästi harhauttaa huomion muualle.

- "Tällä tavalla tullaan OVIKELLOA soittamaan ja valittamaan."
- "Tällä tavalla soitellaan ihmisille puhelimella KOTIIN ja aletaan valittaa.
- "PIHASSA muiden ihmisten kuullen otetaan puheeksi."
- "RAPPUKÄYTÄVÄSSÄ tämmöistä aletaan selittää."
- "Tällaisia lappuja lähetellään POSTILUUKUSTA."
- "Tämmöinen oikein TIETOKONEELLA tehty/KÄSIN raapustettu esitys."
- "Oikein VIRALLISELLE PAPERILLE piruilemalla kirjoitettu/mokomalle PAHVILAPULLE/VÄRILLISELLE PAPERILLE..."
- "Tuolla tavalla TÖKSÄYTETÄÄN."
- "KIERRELLÄÄN JA KAARRELLAAN eikä reilusti kakaista ulos."

Toisin sanoen MIKÄÄN TAPA ei ole korrekti. Siihen jumittuminen tarjoaa mahdollisuuden väistää koko valitus.

Mustamaalaus, vähättely ja vastahyökkäys taktiikaksi. Valitus on ASIATON. Ja valittajat ASIATTOMIA, luulotautisia, herkkähipiäisiä valittajia ja turhanpäiväisiä kitisijöitä.

- "Aivan naurettavaa narinaa pikkuasioista."
- "Te kuuntelette kaikkia rasauksia seinänraosta."
- "Meillä ei kiinnitetä jokaiseen pikku kilahdukseen ja kolahdukseen huomiota."
- "No ei ole teidänkään kakarat niitä hiljaisimpia."
- "Meillä tehdään töitä eikä hissutella kuten ERÄISSÄ PERHEISSÄ.
- "MEILLÄ on PALJON ystäviä jotka viihtyvät myöhään, toisin kuin ERÄILLÄ."
- "Kannattaa muuttaa korpeen jos on niin herkkänahkainen että tavalliset elämisen äänet häiritsevät."

Sitten kokeilemme isännöitsijän kautta. Isännöitsijä ei haluaisi sekaantua, eikä käsitellä meluamisasiaa.

- "Ei tällainen yhdestä perheestä lähtevä valitus oikein riitä."
- "Pitäisi olla enemmän todisteita ja useampia perheitä mukana valituksessa."
- "Onko teillä desibelimittari ollut käytössä?"

ÄH, HELPOMPI MUUTTAA ITSE POIS.
.

3 comments:

 1. Hmph - meillä on taloyhtiössä selvät ohjeet häiriötilanteista. 2 huushollin yhdessä tekemä häiriöilmoitus isännöitsijätstoon, josta sitten kyllä otetaan yhteyttä. Lomakkeet ja ohjeet toimitetaan kaikille kerran vuodessa ja uusille taloon asettumisen yhteydessä. On simppeliä eikä varmaan rassaa ketään, jolla ei ole oikeasti aihetta valittaa. Joskus kun on. Kun huimekauppaa käydään alakerrassa... ,>

  ReplyDelete
 2. Heippa, lueskelin pitkälle alaspäin postauksiasi ja kommenteja mm. kiltteydestä ja hyvyydestä, sekä positiivisuudesta.Hyviä ajatuksia ja kiinnostavia pointteja,varsinkin tuo,missä sanoit kiltteyden olevan kaikkien sisässä ja turhan usein auttamishalujen ja kiltteyden hautautuneen kyynisyyden tai pettymysten alle.

  Minulla on toisenlaisia kokemuksia suomalaisista ihmisistä. Tarkoitan työelämää ja kaikenlaista sosiaalista kanssakäymistä. Minusta näyttää, että kiltteyteen sairastuneita on hirveästi. Olen vasta viimeaikoina oppinut tunnistamaan sen, koska olen itsekin ollut "sairas kiltti ihminen", kärjistetysti sanottuna. Siis juuri sitä, että suostutaan kaikkeen, ei aseteta rajoja, huolehdita reviiristään, uhraudutaan ja tehdään palveluksia loputtomasti. Pinnan alla kytee katkeruus ja kauna, suorastaan viha(hyvin usein), kun ei osata sanoa EI.

  Ihminen, joka aina suostuu kaikkeen ja uhrautuu, leimautuu kiltiksi ja siirtyy siitä nopeasti heittopussiksi, syntipukiksi, kynnysmatoksi jne, you name it.

  Jossain taisin nähdä kirjankin "Kiltteydestä kipeät".

  Kirjoitit, että sinusta oikeasti kiltillä hyvällä ihmisellä on viisautta, arviointikykyä jne auttamishalun ja positiivisuuden lisäksi.

  Ihminen voi olla oikeasti kiltti ja hyvä ihminen, vaikka hänellä olisikin huono arviointikyky, heikko itsetunto, ailahteleva mieli tai mitä vain. Minä en yhdistäisi kiltteyttä ja hyvyyttä viisauteen ja harkintakykyyn niin suoraan, mutta e ehkä ihan käsittänyt sitä "tyyppiä", josta puhuit..kuullostaa joltain Buddhan reinkarnaatiolta!

  Uskon, että ihminen voi olla hyvä ja kiltti, vaikka hän tekisikin tyhmiä asioita ja päätöksiä. Hyvän tarkoittaminen ja siihen pyrkiminen ovat minusta avainasioita, ei välttämättä edes lopputulos.

  Kello on jo liikaa ja mulla flunssa iskemässä, kirjoitan näköjään kahdsta eri asiasta yhtä aikaa. Siis kiltteyden ja hyvyyden määritelmästä ja sairaasta kilteydetä.

  Oletko tehnyt postausta aiheesta "kiltteyteen sairastuminen" tms? Minä en nyt ainakaan nähnyt, mutta voisi olla kiinnostavaa lukea kirjotuksiasi aiheesta.

  hyvät yöt,
  -minh-

  ReplyDelete
 3. Polgara

  Tuohan kuulostaa hyvältä. Virallista tietä jos menee niin siinä ei kaikenmaailman kostot ja typeryydet tule niin äkkiä tielle. Oli muuten hankalia aikoja muinoin opiskelijatalossa kun elementtiseinät päästivät äänet estoitta ja kaikuen monen kerroksen läpi. Tavallisiin ääniin tottuu, mutta esim. juhliminen tai tuubansoitto klo 1 yöllä havahduttavat unesta.

  Minh

  Ihana nähdä! Kirjoitat hyvää asiaa kiltteyden nurjasta puolesta. Siitä olin ajatellut itsekin seuraavaksi puhua. Sallinet että pistän sinun kirjaamiasi ajatuksia näkyville? Teenkin sen heti paikalla!

  ReplyDelete